2012. november 4., vasárnap

nyitottam a színek felé :)

Legutóbb mikor Bartók Erzsinél jártam a rajztanfolyamon, akkor éreztem a késztetést, hogy én ide tartozni akarok. Nagyon jó légkört teremtett, rengeteget tanultam tőle. Még itthon kinéztem magamnak a pasztell tanfolyamot, de mivel az december elejére volt kiírva és addig nem tudtam várni, hogy újra mehessek tanulni, így elkezdtem gondolkodni, hogy merre is induljak el. Az akvarell nagyon távol áll tőlem, ezért az akril tanfolyam mellett döntöttem. Kicsit féltem tőle, mert én nem igazán szeretek festeni, de gondoltam fejest ugrok :) Nagyon vártam az október végét, kíváncsi voltam, hogy mit tudok kihozni magamból. Az első színkeverések nagyon keservesen mentek. Kevés lett a festék amit kikevertem, foltosak lettek a minták és valahogy nem olyan lett mint a többieknek. Próbáltam nem letörni és feladni a dolgot. Aztán szépen lassan kezdtem egyre jobban érezni, hogy miként is kell az ecsetet használni. A 2. nap elején eljutottam odáig, hogy kifejezetten tetszett a dolog :)) onnantól kezdve nagyon feldobott, és egyre bátrabban  kezdtem hozzá a munkáknak. Nyilván 3 nap alatt nem profi festmények fognak születni, és a képek amiket felteszek tanuló darabok. De biztosa fogom folytatni, és sokat fogok gyakorolni! :) 
 
1.nap vége A színkeverések után ezek voltak az első tájképek. A közeli távoli dolgok ábrázolását gyakoroltuk.
2. nap Az első nagy méretű tájkép. Itt már megjelentek a felhők, a vízfelszín, a távoli földrész és a közeli tópart.
2. nap Ezt a képet már vászonra készítettük
2.nap 

3.nap Ez is vászonra készült kép. Itt már minden technikát alkalmaztunk. Azt hiszem három nap alatt nem olyan rossz :D Még fogok rajta javítgatni, de már nagyon elfáradtam a nap végére.


Ha esetleg valaki kedvet kapott akkor nézegesse meg Erzsi oldalát! Rengeteg kép van fent a galériában és a fórum oldalon feltöltve :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése