2011. február 24., csütörtök

Nyertem :))))

Engem is elkapott a gépszíj. Régen fogalmam sem volt, hogy sokan játékokat hirdetnek a blog követői között. Aztán nem is olyan régen kb. egy hónapja megnyílt előttem ez a lehetőség. Megmondom őszintén nem gondoltam, hogy nyerni fogok bárhol is. És akkor rám mosolygott a szerencse :))))) és én hitetlen nem hittem el, hogy az én nevem szerepel ott és emiatt sajnos utolsó pillanatban jelentkeztem.... ezúton még egyszer elnézést kérek emiatt! Viszont a z ajándékozóm aki nem más mint Tiffanylda, nagyon gyorsan küldött is nekem egy gyönyörű ajándékot! És nagyon bízom benne, hogy most már tényleg megjön a tavasz, ennek a szépséges tulipánnak a hatására!!!!És még egyszer nagyon köszönöm!


2011. február 22., kedd

még csak gombostűzve!

Nem felejtettem el megmutatni a blúzon a csipkét, csak még félek felvarrni. Az eldolgozással kicsit gondban vagyok, mert a minta persze, hogy nem találkozik rendesen. Legközelebb okosabbnak kell lennem :) Úgyhogy még megvárom, míg konzultálok nálam okosabb csipkésekkel, és akkor felkerülhet végleges helyére! Közben elkezdtem az újára is készíteni!


2011. február 16., szerda

hátha így jobban látható

sikerült készítenem egy videót, a zsinór készítéséről. Remélem jól látszik rajta, a készítés menete! És ha már csak egy valaki is nekiáll, akkor én már nagyon boldog leszek! :)
Megpróbáltam ide feltölteni, de nagyon nem akarja az igazságot... Úgyhogy megpróbálom máshogy! :)
Ha minden igaz akkor IDE kattintva elérhető a videó


2011. február 6., vasárnap

Szolnoki csipke zsínor készítése

Attól függően, hogy milyen mintát készítünk ki kell választani a megfelelő vastagságú fonalat/horgolócérnát. Segédeszközre nincsen szükség, a két kezünkkel készítjük el a zsinórt. Két egyforma gombolyagra lesz szükségünk. A két szálat összecsomózzuk (így könnyebben elkezdeni).

2011. február 3., csütörtök

Szülinapi torta

Ezt a tortát apu szülinapjára sütöttem. És mivel repülő modellekkel foglalkozik, így gondoltam egy repülős tortával lepem meg :)
Kicsit szégyenlem magam, mert ezt a receptet netről szedtem még régen, de elfelejtettem, hogy honnan :I és tudom, hogy illik megjelölni a forrást, de sajnos nem vagyok benne biztos...De ha valaki ráismer akkor ossza meg velem :)

Hozzávalók:
-1,7 dl tej
-20 dkg + 40-50 dkg rama
-35 dkg cukor (én ezt nagyon soknak éreztem, így 15dk-ot tettem bel)
-8 dkg étcsoki
- 8 dkg kakaópor

Piskóta:
6 tojásos

Elkészítés:
A tejet 20 dkg rama-t és a cukrot beleöntjük egy edénybe, és feltesszük főni. Amikor már forr és felolvadt az összes cukor, akkor hozzáadjuk az étcsokit, és a kakaóport. Ezt addig főzzük tovább folyamatosan kevergetve, amíg teljesen sima öntetet nem kapunk. Ezután hagyjuk teljesen kihűlni, de ne tegyük hűtőbe. Ha kihűlt hozzáadjuk a 40-50 dkg rama-t és jól kikeverjük robotgéppel.
Közben megsütjük a piskótát, kettévágjuk és megtöltjük a krémmel. A repülőnek külön sütöttem piskótát, és kivágtam az alkatrészeit.

Egyben.....


.......és darabokban :)